Próbowałem się połączyć przez XENON RANGE, ale nie mogę. Zauważyłem też że jak włączam światła to się nie poziomują, nie pracują silniczki od poziomowania.
Filtr powietrza wymieniać/niewymieniać?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez piotrek_osco 2 wymiane oleju
[ Dodano: Sro 22 Gru, 10 23:24 ]
Zamieszczone przez piotrek_osto dziwnie sie na mnie patrzyli
Zamieszczone przez piotrek_oszima mozna co 2 wymianesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mariusz8Filtr po roku czasu zawsze będzie usyfiony więc to nie jest dla mnie wyznacznikiem. Rocznie robię jakieś 15 tys. km. Jeśli to ma jakiś wpływ na silnik i jego pracę to jestem skłonny na wiosnę go wymienić.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
mariusz8 - to wymieniaj raz w roku. Jak pisze szkoda - filtr ma zasadnicze znaczenie, latem sucho i sporo pyłu może być w powietrzu (np - pojeździj polnymi drogami i zobacz jak wygląda filtr), zimą zaś mokro. Kolejna sprawa to cena tego filtra - ile on kosztuje do O2 - 30 PLN? Co to za oszczędność raz na rok? Do O1 kosztuje poniżej 20, do P206 HDI kosztuje 35.
Kolejna sprawa - wymiana - to 2 czy 3 śruby i 5 minut z podniesieniem maski. Przynajmniej w O1 (2 śruby, puszka na wierzchu) czy P206 (4 śruby, puszka prawie na wierzchu) tyle to zajmuje.
Gorzej w Passacie B5 1,9 TDI - tam trzeba odkręcić dziadowską osłonę, następnie osłonę termiczną i dopiero puszka na 4 zaciski, gdzie dwa są tak schowane że ciężko ręką się dostać - a i tak całe 15 min zajmuje.
Ja wymieniam co wymianę oleju - 15k km. Robię sobie sam. A jak jeszcze nie robiłem to nikt na mnie krzywo nie patrzył jak mówiłem że wymieniać.
W skrócie - wymieniaj - nie zaszkodzisz a tylko pomożesz.
Komentarz
-
-
mariusz8,
zmieniaj co rok i masz luzkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
soszek81 - Skąd wziąłeś ceny tych filtrów. Chyba że podałeś jakieś chińskie zamienniki. Na Allegro filtr MANN do O2 kosztuje ok 80zł, w sklepie 85zł :shock:
Ok. więc ustaliliśmy wymianę co roku.
Może jest na forum ktoś z Łodzi kto podpowie jakieś sprawdzone (może tańsze) miejsce gdzie można filtry i inne części do Skody kupić.
Ja czasami kupowałem w "Skoda Części" na Przybyszewskiego ale moze jest jakieś lepsze miejsce.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mariusz8soszek81 - Skąd wziąłeś ceny tych filtrów. Chyba że podałeś jakieś chińskie zamienniki. Na Allegro filtr MANN do O2 kosztuje ok 80zł, w sklepie 85zł :shock:
Ceny do O1 i do P206 to filtry Filtrona kupowane w sklepie z paragonem/fakturą w Krakowie.
Komentarz
-
-
Ja czasami kupowałem w "Skoda Części" na Przybyszewskiego ale moze jest jakieś lepsze miejsce.
Jezdze podobnie, tzn do 15k rocznie - filtry wymieniam raz do roku, na wiosne, razem z olejem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SalvatoreZamieszczone przez mariusz8Na Allegro filtr MANN do O2 kosztuje ok 80zł, w sklepie 85zł
[dontak] Co do filtra do którego podesłałeś link to widziałem to u nich w sklepie i nie polecam. Nawet sprzedawca kręcił nosem jak go wypytywałem o pochodzenie tego filtra. Jest to jakiś zamiennik niskiej jakości którego nie zamontował bym w swoim samochodzie. Niestety ani Filtrona ani Manna nie mają.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mariusz8A mogę prosić jakieś namiary na tego kolegę?
Polecam, kolega ekspresowo wysyła
[ Dodano: Pią 24 Gru, 10 13:27 ]
Dodam jeszcze, że u kolegi kupowałem więcej rzeczy (olej, pozostałe filtry - też MANN) i przesyłkę miałem gratis. Zamawiając tylko ten filtr będziesz pewnie musiał opłacić przesyłkę.
Komentarz
-
Komentarz